+905425445439 [email protected]

Yaz ayları sırasında, birçok çocuk “Yaz Dönemi Zihinsel Kuruması” dediğimiz, yaz tatili sonunda okula döndüklerinde öğrenim düşüşü yaşar ve bilgilerinin bir kısmını unutur. Öğretmenler bu sebeple Sonbahar öğretim döneminin ilk 3 ile 4 haftasını bir önceki dönemin tekrarı yaparak geçirmektedir.

Peki “Yaz Dönemi Zihinsel Kurumasını” nasıl en az seviyeye düşürebilirsiniz? Neden öğretmenine sormuyorsunuz? Öğretmenler, çocuklarımızın hayatındaki en güvenilir yetişkinlerden biridir. Çocuğunuzun güçlü ve zayıf olduğu akademik alanları bilirler, sizi ve çocuğunuzu doğru yöne götürecek tavsiyeleri olabilir.

Eğer okulunuz sene sonu veli-öğretmen konferansları düzenlemiyorsa, okul öncesi veya sonrası öğretmeninizden 15 dakikalık bir görüşme isteyebilirsiniz. Aşağıdaki örnek gibi düzgün bir soru listesi oluşturun ve çocuğunuzun yaz döneminde nasıl kendini en iyi geliştirebileceğini öğrenmeye çalışın.

  1. Çocuğumun ilgisini en çok hangi aktiviteler çekiyor?

Öğretmeniniz çocuğunuz özellikle astronomi ünitesinde çok canlı ve katılımda bulunuyor dediğinde belki şaşırabilirsiniz. Mimari yapılar üzerinde, seviyesinin üzerinde kavrama yeteneği olduğunu öğrenmek de belki size şaşırtabilir. Bu süre, çocuğunuzun güçlü yanlarını öğrenmek ve yaz tatilinde onlara nasıl bu konuda daha iyi destek olabileceğinizi öğrenmek için iyi bir fırsat.

  1. Bir sonraki öğrenim dönemi için, yaz tatilinde çocuğum hangi alana yoğunlaşabilir? Zor ders materyallerini öğrenmekte hangi yöntem çocuğum üzerinde etkili olabilir?

Eğer çocuğunuz okumada zorlanıyorsa, eski moda yolu deneyip onu bir saat koltuğa oturtup onunla okuma üzerine gidebilirsiniz. Bu yöntem tamamı ile kötü sayılmaz, ancak yaz tatilinin çocuğunuz için zoraki bir okul ortamına dönüşmesini istemezsiniz. Öğretmeni ile, çocuğunuzun zayıf olduğu alanlarda yaz tatili süresince nasıl daha verimli evde veya dışarıda hem öğretici hem de eğlendirici aktivitelere yönlendirebileceğinizi konuşun. Belki öğretmeniniz size çocuğunuz için daha çekici gelebilecek bir yöntem önerebilir.

  1. Etrafınızda çoğunuz için yaz tatilinde kullanabileceğiniz kaynaklar, kütüphaneler, kurslar nerelerde?

Doğma büyüme yaşadığınız yerin yerlisi olsanız bile, eğitim konusunda parmaklarınızın ucunda olan ama farkında olmadığınız fırsatlar olabilir. Öğretmeniniz size çevrede olabilecek yardımcı bir yaz matematik kampını veya müzede çocuklar için yaz döneminde yapılmakta olan bir bilim etkinliğine yönlendirebilir.

Her durumda, birçok öğretmen Bricks4Kidz Yaz Kampının yararlarını onaylayacaktır. Kamplar, çocukları STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) konsepti altında çalıştırır. Kamplar her yaştan çocuklar için eğlenceli ve çekici temalar etrafında kuruludur. Çocuğunuz için hem onu eğlendirecek, sosyalleştirebilecek ve öğretici olarak ona birçok konuda katkısı olabilicek bu çocuk zenginleştirme programını kaçırmayın!