Yaz tatili ve sonrası için “ekran başı” tüyoları

Mükemmel, yaz tatili! Çocuklar gün boyunca hayal güçlerini doruklara çıkartıp keyifli vakit geçirebilir.

 

Maalesef, gerçek yaz tatili yukarıda belirttiğimiz gibi güzel olmayabilir. İlk olarak, çocuklar kendi kendilerini eğlendirmek konusunda çok başarılı değiller. Her geçen gün gelişen, etrafımızı saran teknoloji yüzünden çocuklarımızı ekran başından uzak tutmak zor olabiliyor. Çocuklarımızın komple teknoloji ile bağını koparmak pek gerçekçi ve gerekli değil. Gerçekçi değil çünkü biz, anne ve babalar olarak kendimiz teknolojiden tamamı ile kopamıyorken çocuklarımızdan böyle bir beklentimiz olmamalı. Gerekli değil çünkü, teknoloji çoğu zaman birçok farklı eğitim öğretim fırsatı barındırmakta.

 

Ancak, araştırmalar doğrultusunda çocuklarımız için ekran karşısında çok fazla vakit geçirmenin iyi bir şey olmadığını biliyoruz. Bu yüzden çocuklarınızın ekran karşısında geçirdiği süreyi limitlemenin yollarını bulmalısınız. (yaz tatili  ve sonrası için aşağıdaki tüyolardan yararlanabilirsiniz)

 

  • Eğer çocuğunuzun ekran başında geçirdiği süreye limit koymak istiyorsanız,kendiniz için de bu limiti koymalısınız. Ailecek beraber yapabileceğiniz, teknoloji içermeyen aktiviteler bulmaya çalışın
  • Çocuğunuzdan iPad veya bilgisayar başında geçireceği vakti hak etmesini isteyebilirsiniz. Bir liste hazırlayıp onları tamamladığında ekran başına geçebileceğini ona söyleyebilirsiniz. (Biz sizin için bir liste bulduk. Kendi listenizi oluşturabilir ya da İnternet üzerinden başka listeler bulabilirsiniz)
  • Başka eğlenceli aktiviteler arayın! Yetişkinler olarak biz de kendi kendimizi eğlendirmek konusunda çok başarılı değiliz. Çocuklarımız da bizlerden pek farklı değil. Kendi hayal güçlerini kullanıp eğlenebilecekleri serbest zamana ihtiyaçları olsa da, onları hem eğlenip hem öğrenebilecekleri fırsatlara yönlendirmeniz de çok önemli. Yaz tatili boyunca değerlendirebileceğiniz birçok fırsat var. Oturduğunuz yere ulaşımı çok uzak olmayan yerleri arkadaşlarınıza, komşularınıza sorabilir ya da İnternet üzerinden  bu tür programlar hakkında araştırma yapabilirsiniz. Bricks 4 Kidz® yaz kampları 5-13+ yaş arası çocuklar için bu konuda hem yeni hem eğlenceli olanaklara sahip. Bu kamplar ve programlar sadece yaz tatili ile sınırlı değil!
  • Çocuğunuzun ekran karşısında kendini eğlendirmek için yaptığı şeyler ile aşina olun. Oyun oynamak, video izlemek ya da arkadaşları ile konuşmak bunlardan birkaçı olabilir. Yaşlarına uygun içerikleri görüntüledikleri ve güvenli sitelerde bulunduklarına emin olun. Kendinizi çocuğunuz için en yararlı siteler ile donatın! (sizin için bulduğumuz liste sayfa sonunda)

 

En pratik kural, kendinizin ve çocuğunuzun ekran başında geçireceği vakti kısıtlamak için sağduyunuzu kullanmak. Yaz tatilini çok iyi değerlendirmek için farklı aktiviteler araştırın ve limitlerinizi iyi belirleyin. Bizi https://www.bricks4kidz.com.tr/ ‘de ziyaret etmeyi unutmayın!