Geleceğin Sanatçılarından Çiftçilerine kadar S.T.E.M. Tüm Meslekler İçin Önemli

S.T.E.M. Nedir?

Sizin çocuğunuzun da hayali astronot, doktor ya da mühendis olmak mı? Eğer öyleyse S.T.E.M. yaz kampları (Bricks4Kidz®’deki gibi) onların ihtiyaçlarını tam olarak karşılıyor. Ancak ressam, yazar ya da çiftçi olmayı hayal eden çocuklar ne olacak? Bir çocuğun hayallerinin geleneksel bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında olmaması, S.T.E.M. aktivitelerinin onlara başarılı olabilmeleri için yardım etmeyeceği anlamına gelmez.

Bir düşünün… S.T.E.M. her yerde. Çocuğunuz nasıl bir kariyer yapmak isterse istesin, S.T.E.M. bu isteklerini gerçekleştirmelerinde kritik bir rol oynayacaktır.

Uçsuz bucaksız bir ormandan, şehirlerde yükselen gökdelenlere kadar, S.T.E.M. doğada olduğu gibi şehir merkezlerinde de etkili. Yeteneklerini evde ya dışarıda kullanmak önemli değil. S.T.E.M. konularındaki bilgisi, çocuğunuza sayısız katkı sağlayacaktır:

Eleştirel Düşünme: S.T.E.M., çocuğunuzun gelecekteki sorunları çözmesine yardımcı olacak eleştirel düşünme becerileri öğretir. LEGO® modelleri yaparken çocuklar, model kitaplarındaki talimatları takip eder ve bu süreçte yaptıkları hatalarından öğrenirler. Eğer modeli ilk seferde hatalı yaptıysa, yaratıcılığını ve mantığını kullanarak doğrusunu yapmaya çalışacaktır. Bu aynı zamanda sabırlı ve azimli olmayı da öğretir.

Teknoloji: Teknoloji ışık hızında gelişiyor; bu da sanattan ziraate kadar bütün mesleklerin bilgisayar ve diğer teknolojik aletlere ihtiyaç duyacakları anlamına gelir. Güçlü teknik beceriler geleceğin liderleri için vazgeçilmez olacaktır. Düşünün, gelecekteki 10 ya da 20 yıl içerisinde teknolojik gelişmeler neleri yapmamızı mümkün kılacak!

Sanat: S.T.E.M. ve sanatın, birçok insanın düşündüğünün aksine, çok fazla ortak yönü var. Mimarlar, matematik ve mühendislik becerileri sayesinde muazzam yapılar inşa edebiliyorlar. Aynı şekilde grafik tasarım da programlama, matematik ve teknolojiden faydalanır. Ressamlar da renkleri karıştırmada ve çizimleri şekillendirmede bilim ve matematik yetilerini kullanırlar. Bunlar ve sayısız başka örnekte olduğu gibi, STEM ve yaratıcılık sanatta içiçedir.

Yenilik: S.T.E.M. kampları yenilikleri teşvik eder; bu da endüstrinin her alanında geleceğin mucitlerini yaratır. Bricks4Kidz® kamplarında, ister robot inşa etsinler isterlerse animasyon filmi hazırlasınlar ya da hareketli bir LEGO® modeli tasarlasınlar, çocuklar yenilik ve yaratıcılığın çok eğlenceli olduğunu keşfediyorlar. Yeniliğe odaklanmış bir zihniyette, sınır gökyüzüdür!

Bugünün S.T.E.M. programları sayesinde, sıra dışı olmak hiç bu kadar revaçta olmamıştı. Mark Zuckerberg, Steve Jobs ve Bill Gates bu konuda en iyi örnekler. 10 yıl önce S.T.E.M. hayranları asosyallerdi. Günümüzde ise onlar özgüvenli ve zekalarına saygı duyulan; geleceğin mucitleri ve önemli iş liderleridir.

S.T.E.M. = ( Sience, Technology, Engineering, Mathematics)

S.T.E.M. eğitimi, disiplinler arası ve uygulamaya yönelik yaklaşımı içeren fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbirleriyle entegrasyonunu hedefleyen bir öğretim sistemidir.